Løperne

369,-

Vinner av Nobelprisen i litteratur – 2018 !

Løperne er navnet på en gammeltroende russisk sekt som ikke anerkjenner noen form for kirkelig eller verdslig autoritet, da de anser begge å være i hendene på Antikrist. Deres lære er at det eneste mennesket kan gjøre for å berge sin udødelige sjel og frelse verden fra ondskap, er å befinne seg i konstant bevegelse: å aldri slå rot, å aldri innordne seg, å dø navnløs i et fremmed land. Å løpe. Løperne utspiller seg i vår samtid. Nå har konstant bevegelse blitt et grunnleggende vilkår for den bestående orden. Hvor mye mennesket enn løper, kommer det ikke unna, verken fra seg selv eller systemene det er en del av. I Olga Tokarczuks roman er menneskene fullt sysselsatt med egne og andres forsvinningsforsøk. Scenen er vårt eget kontinent - en verden formet av menneskets fiksering på synet, på det å se. Se for å begripe, se for å nyte, se for å beherske. Menneskene er omringet av grenser de bærer helt inn på skinnet, grenser som generasjoner av karttegnere, anatomer, pornografer og organpreparanter ugjenkallelig har fastslått. I Tokarczuks roman møter vi dem alle: de sette og de usette, de flyktende og de våkende. Men hvor har det blitt av løperne i dag? Og hvor mange av dem finnes det?

Olga Tokarczuk hører til sin generasjons mest fremtredende prosaister. Hun er født i 1962 og bosatt i Wroclaw i sydvest-Polen. Løperne fra 2007 er hennes andre bok på norsk. Den er oversatt av Aldona Szczepanska.

«Som samtidsforfatter er Tokarczuk blant de dristigste og mest mangfoldige.» … «Tokarczuk utforsker yttergrensene, det oversette og har et perspektiv på verden som overskrider det rent menneskelige. Den subtile måten hun balanserer det rasjonelle og det intuitive, det intellektuelle og det emosjonelle, på gjør henne tilgjengelig for mange typer lesere.» – Knut Andreas Grimstad, Morgenbladet

Nøkkelord: Prosa Roman

  Olga Tokarczuk: Løperne
 • Forlag: Den grønne malen
 • Utgivelsesår: 2012
 • Merknad: Vinner av Nobelprisen i litteratur – 2018 !
 • Kategori: Prosa
 • Oversetter: Aldona Szczepansk
 • Lagerstatus:
  Mange igjen
 • ISBN: 9788293096023
 • Innbinding: Heftet

Andre kunder kjøpte også: