Landlig kokekunst fra det sentrale Frankrike: Stek av utbenet, rullet, fylt lammebog (farce double)

75,-

Lei av rockekokker, speltbakere og lavkarboprofeter? Harry Mathews – Oulipo-bevegelsens fremste ambassadør på amerikansk jord – serverer her en innlandsfransk middagsoppskrift som gir mat for både mage og tanke. Hans forslag til tilbredelse av utbenet lammebog strekker seg over 19 tettpakkede sider, og inneholder utfordringer av gourmetfilosofisk, kjøkkenlogistisk såvel som kondisjonsmessig art. Lenger unna Jamie Olivers 30-minute-meals er det ikke mulig å komme.

Harry Mathews (f. 1930 i New York) har utgitt flere romaner, samt dikt, essays og korttekster. På norsk finnes Enkle gleder (Pax 1996). Landlig kokekunst ble opprinnelig skrevet for det Tangier-baserte tidsskriftet Antaeus, stiftet av blant andre Paul Bowles.

——

Senk lammet forsiktig i en 25-tommers gryte. (Hvis du ikke har en slik gryte, kjøp en. Hvis det er vanskelig å få den inn i ovnen, kan du betrakte det som nok et symptom på våre dagers tarvelighet, noe retter som farce double en dag kanskje kan avhjelpe, dersom de blir populære.) Dekk over. Ovnen skal ha stått på full styrke i minimum 45 minutter. Lukk ovnsdøren og senk temperaturen til 225 °C. De neste 5 timene er det ikke annet å gjøre enn å sjekke temperaturen fra tid til annen og pensle steken med sjy fra kasserollen hvert tiende minutt. Hvis du føler for en høneblund, ha ingen betenkeligheter med det. Du bør ikke under noen omstendigheter ta deg noe å drikke – med tanke på det du har foran deg, er det en stor risiko. På dette stadiet hender det at de godlynte kokkene i La Tour Lambert tar seg en tår og begynner å danse og synge, men husk at de har årelang erfaring bak seg, og til forskjell fra dem må du klare deg alene.

  Harry Mathews: Landlig kokekunst fra det sentrale Frankrike: Stek av utbenet, rullet, fylt lammebog (farce double)
 • Forlag: Flamme Forlag
 • Utgivelsesår: 2012
 • Kategori: Prosa
 • Oversetter: Alexander Leborg
 • Lagerstatus:
  Få igjen
 • Antall sider: 28
 • ISBN: 9788202383176
 • Innbinding: Heftet

Andre kunder kjøpte også: