Folk har begynt å banke på

129,-
Bjarte Breiteig er en av de mest kritikerroste yngre forfattere fra det siste tiåret. Han er tildelt Mads Wiel Nygaards legat for sitt forfatterskap som omfatter tre novellesamlinger, og han har vunnet Ungdommens kritikerpris for 2007 med novellesamlingen Folk har begynt å banke på. Prisen er initiert av foreningen Leselyst og juryen bestod av skoleklasser fra den videregående skole over hele landet.
Hans tredje novellesamling innvarsler en ny og mer episk tone i forfatterskapet. De tette, intense historiene kretser alle rundt eksistensielt utfordrende situasjoner, samtidig gjør de skarpe snitt inn i ulike sosiale virkeligheter. Vi møter mennesker i oppbrudd og desperasjon, unge voksne i konfrontasjon med seg selv og livet de lever. Novellene utspiller seg mot en bakgrunn av stiliserte og avsjelede drabantby- og småbylandskaper. Det gis vare skildringer av stemninger, religiøse lengsler og avstandene som finnes mellom folk som står hverandre nær.

"... med stoff som kverner i tankene i lang tid, er denne novellesamlingen noe av det beste jeg har vært borti siden forrige Breiteig-bok kom ut for seks år siden."
- Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

"Dette er intense noveller som dirrer og maner til ettertanke."
- Siri M. Kvamme, Bergens Tidende

"Han skriver i et språk som er enkelt, men unikt i sin potpurri av presisjon og tvetydig tolkbarhet."
- Stein Roll, Adresseavisen

"Språket er presist, her finnes ikke fyllstoff. Bare akkurat det nødvendigste sies, og som før viser Breiteig sin mesterlighet i det usagte."
- Elisabeth Solvang, Sunnmørsposten

"I sin tredje bok viser Bjarte Breiteig en presisjon som skaper stor novellekunst. ... en gnistrende liten bok, med en fortreffelig tittel."
- Morten Abrahamsen, VG

Nøkkelord: Prosa Noveller

  Bjarte Breiteig: Folk har begynt å banke på
 • Forlag: H. Aschehoug & co
 • Utgivelsesår: 2007
 • Kategori: Prosa
 • Lagerstatus:
  Mange igjen
 • Antall sider: 131
 • ISBN: 9788203193118
 • Innbinding: Heftet

Andre kunder kjøpte også: