Torden i søvne

160,-

Ingvild Burkey er født i 1967. Hun debuterte med diktsamlingen Torden i søvne i 1994. Hun har også utgitt romanen Falsk pike (1997) og prosatekstsamlingen Intervju med den hjemvendte helten (2002). I 2008 kom hennes andre diktsamling, Den mest tenkelige av alle verdener.

"Mørkebrune dikt. Sterke, farlige og salte dikt [...] Hun har et språk som snor seg tett, tett rundt det hun vil ha sagt, hennes utvilsomme styrke er det assosiasjonsrike og smidige uttrykket hun behersker. Diktene formidler en livsopplevelse intimt knyttet til det kroppslige og det stofflige; i møte med det alt sammen tar hun det sure med det søte, uten klage. Hun kan beskrive kjærlighetens harske sider, men også dens ømme [...] Jeg liker det jeg leser." – Liv Riiser, Vårt Land.

"Ord til desorientering [...] Det opererer et lyrisk 'jeg' i disse diktene, et jeg som forsøker å orientere seg i tilværelsen via språket, men som ikke får det til fordi ordene jo ikke er til å stole på. Det betyr ikke at diktsamlingen havarerer. Tvert imot klarer Burkey å gi denne desorienteringen et forløst lyrisk uttrykk [...] noen av hennes landskapsdikt, scener og bybilder er så visuelt anlagte, så plastisk utformede at jeg føler hun gir oss malerier for dikt [...] Hun driver enkelte scener, livssituasjoner, ut i den burleske og groteske overdrivelsen. Ubetalelig er diktet om et nachspiel [...] et robust lyrisk talent." – Jan Jakob Tønseth, Dagbladet.

"Denne samlingen er levert av en forfatter med intellektuell dybde. Hun former korte og språklig sterke vers med en forunderlig vilje til å si noe treffende. Sjelden har jeg lest en lyrikkdebutant der klangen, meningen, setningene lyder som ekko i bevisstheten lenge etter at ordene er lest." – Tormod Uleberg, Fedrelandsvennen.

Nøkkelord: Poesi Debut

Andre kunder kjøpte også: