ABC for voksne + Abstracts

300,-

ABC for voksne er en bok som gir hver bokstav i alfabetet sin egen historie, og hver sin visuelle behandling. Boken er en subjektiv reise i bokstaver, full av historisk informasjon, sidesprang, anekdoter, estetiske vurderinger og innfall. Kort sagt er boken laget for de som vil vite mer om bokstavene våre og hvor de kommer fra.

Abstracts er en serie abstrakte kalligrafiske arbeider, laget med bredkantet skriveredskap, et skriveredskap som har gitt form til det latinske, hebraiske og arabiske alfabetet i over to tusen år. Arbeidene er spontane improvisasjoner, og kan betraktes som simuleringer av skriftspråk – språk som altså ikke eksisterer annet enn som fiksjon.

Christopher Haanes (f.1966) er kalligraf, typograf og skriftlærer. Han har tidligere utgitt Håndbok i kalligrafi (Aschehoug 1994), Kalligrafi (nrk Fale 1998) og Bokstavelig (Aschehoug 2004). som altså ikke eksisterer annet enn som fiksjon. De ble stilt ut i Senter for Frie Kunster i Oslo i 2010, og stilles ut i forbindelse med Møllebyen Litteraturfestival i Moss 2012.

Andre kunder kjøpte også: