Capital L: L for Love

IT THEN er et prosjekt som i dets første fase består av fire utstillinger og fire chap books. Prosjektet er initiert og produsert av House of Foundation og kuratert av den svenske forfatteren og kunstneren Karl Larsson. Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.

IT THEN (Il Donc) er tittelen på en bok av den franske peoten og politiske aktivisten Danielle Collobert (1940-1978). Collobert hadde i hennes poesi en distinkt, fragmentert stil definert av avstand kroppslig traume, men også av begjær, kreativitet og kritisk refleksjon. I prosjektet presentert på House of Foundation har det blitt lagt sterkt fokus på det skjøre begrepet ‹nå› i relasjon til kunstnerisk praksis. I poesi kan en hevde at en av mekanismene av et godt dikt er at det evner å trigge en poetisk hendelse. Men hvordan er det mulig, hva er relasjonen mellom en skrivende kropp, en bundet tekst, et system av tegn og det skjøre livet?

Den første installasjonen av IT THEN viser et korreografert bidrag (video) av den svenske poeten Helena Eriksson og prosessuelle malerier av den svenske kunstneren Nicklas Randau. Disse følges opp av to publikasjoner av den litauiske kuratoren og forfatteren Valentinas Klimasauskas og den svenske forfatteren Beata Berggren. Den andre installasjonen viser er verk av av den norske kunstneren Noomi Gjerde og den franske kunstneren og Jean-Philippe Antoine presenterer visuelle og akustiske bidrag. Den kanadiske poeten Lisa Robertson, den østerriske kunstneren Johanna Balet Lettmayer og den norske kunstneren og Stian Eide Kluge følger opp publikasjonsserien.

  Johanna Lettmayer: Capital L: L for Love
 • Forlag: H//O//F
 • Utgivelsesår: 2017
 • Kategori: Prosa
 • Lagerstatus:
  Mange igjen
 • Antall sider: 31
 • ISBN: 9788293317715
 • Innbinding: Heftet

Andre kunder kjøpte også: