Kart over ømhetens rike: Proveniens, andre bok

379,-

Forfatteren Lukas Hørslev vet lite om sin skjebne i det øyeblikket han krysser gulvet i Bibliotekbaren på Hotel Bristol i Oslo og en ukjent kvinne henvender seg til ham med ordene «Jeg har lest deg». I løpet av noen sommermåneder skal affæren med Ingrid Lieseth Aasen snu opp ned på hvordan han fortolker sitt liv, sin fortid og sine kjærlighetserfaringer. Gjennom forelskelsens optikk betraktes Lukas’ oppvekst og ungdom på nytt, særlig den unge Lukas’ første, prøvende utenlandsreiser. Med tilbakevirkende kraft fører den inderlige forelskelsen også til et forandret blikk på de øvrige kvinnene i hans liv, som ungdomskjæresten Alva Berg og hustruen Sofia Olivares, og den ekteskapelige krisen han forestiller seg å være fanget i.

Kart over ømhetens rike er den tragiske forelskelsens bok. Det er en roman som utforsker begjæret og forførelsen i jakten på løgnens og forskjønnelsens plass i vårt liv.

Hans Petter Blad (f.1962) har tidligere skrevet romanene I skyggen av små menn midt på dagen (2002), De nysgjerrige (2005), Det oseaniske (2009) og Å leve biografisk. Proveniens. Første bok (2015) samt diktsamlingene Biblioteket (2008), Marmor (2010), Museum (2014) og Clair-obscur (2016).