Vårar seinare

279,-

Anna Kleivas kritikerroste diktsamling Vårar seinare er tildelt Melsomprisen 2015 og Osloprisen for beste bok utgitt i 2014.

Forfatteren er også tildelt Bjørnsonstipendet for 2015. Bjørnsonstipendet deles ut årlig til en yngre forfatter det knytter seg betydelige forventninger til.

Osloprisen arrangeres av utelivsbladet Natt og Dag og deles hvert år ut til ulike aktører som opererer i hovedstadens uteliv, kulturliv og handelsnæring. I jurybegrunnelsen heter det blant annet at boken er "en elegi for unge mennesker som dør i bilulykker. Premisset er konkret og banalt på den måten døden er konkret og banal ... Kleivas språk er upretensiøst og lavmælt. Cornelius von Jakhelln skrev at diktene 'sitter uten sminke', samtidig skaper de noen bilder som man stadig må bla tilbake til".

Om våren rullar dei ned rutene og køyrer fort på nakne, svingete vegar. Om våren støyter bilar saman og fører ny død til dalen. På lageret manglar han som køyrer trucken, i blomsterbutikken finst ikkje lenger ho som tek bestillingane og frå klasserommet er enda ein blitt borte. Men våren er også ei oppvakning: Lyset veltar inn, elva fløymer over og det grøne spirer over alt. Sorga lever i husa og i kroppane, og i den tunge, svarte jorda vil ikkje dei døde liggje stille. Vårar seinare er ein song om ei bygd.