En sommer med Homer

En sommer med Homer føyer seg inn En sommer med-serien som presenterer kjente forfattere og forfatterskap i et lett fordøyelig format. Bøkene er ideelle å ta med seg på stranda, for å bli klokere på en ikke-anstrengt måte i sommervarmen. Perfekt for leseren som ønsker å få mer innsikt i litteraturhistorien, uten å måtte gå på de monumentale biografiene. 

En sommer med Homer er ingen typisk litteraturhistorisk innføring, men byr heller på et forfriskende og dags­aktuelt blikk på Iliaden og Odysseen. De to og et halvt tusen år gamle eposene om helten Akillevs og slaget om Troja og Odyssevs lange og forunderlige hjemferd etter krigen, leses her med et parallelt blikk på vår egen tid, og det trekkes ut overraskende lærdommer fra dette lit­terære universet befolket av sagnomsuste helter, lunefulle guder og mytologiske uhyrer.

Sylvain Tesson (f. 1972) er en prisbelønt fransk romanforfatter og essayist. Han mottok den prestisjetunge Renaudot-prisen i 2019 for sin seneste bok: La Panthère des neiges. I En sommer med Homer leser han Homers epos fra en reisendes perspektiv. Tesson viser seg her ikke bare som en nytenkende litteraturviter, men også som en fremragende skildrer av natur, og dessuten som en stor humorist – med politisk brodd: Han leser Iliaden, eposet om Trojakrigen, og Odyssevs reise hjem til Ithaka med et parallellt blikk på regionens politiske situasjon i dag. Tesson tilnærmer seg stoffet på en åpen og personlig måte, med uortodokse grep og med poetiske virkemidler. På mesterlig vis aktualiserer han verkene og tilgjengeliggjør dem for dagens lesere – En sommer med Homer kan både gi gamle lesere et forfriskende blikk på to av litteraturhistoriens mest leste tekster, og fungere som en inngangsport for nye lesere.

    Sylvain Tesson: En sommer med Homer
  • Forlag: Solum Bokvennen
  • Utgivelsesår: 2020
  • Kategori: Prosa
  • Lagerstatus:
    Få igjen
  • ISBN: 9788256021352
  • Innbinding: Heftet