Kunzelmann & Kunzelmann

399,-

Når Viktor Kunzelmann dør foran staffeliet sitt 83 år gammel, rulles en utrolig historie opp for hans sønn, Joakim. Historien har sine røtter i mellomkrigstidens Tyskland, utspiller seg under andre verdenskrig og løper videre inn i 1940- og 60-tallets Sverige.

Den fremgangsrike og berømte malerikonservatoren, kunstsamleren, enkemannen og tobarnsfaren Viktor Kunzelmann viser seg å ha levd et ufattelig dobbeltliv. Hans tilværelse er tuftet på en løgn.

Sønnen lever på begynnelsen av det nye årtusenet en annen type dobbeltliv, i en hektisk virvel av penger og sex, og på god vei til å knekkes av selvforakt. Gjeld og trøbbel vokser ham over ørene. Han har mislyktes som skribent og med ekteskapet sitt, og den fornedrende ferden fører ham fra luksusrestauranter og dokusåperedaksjoner til pornofilmmiljøer og lysskye forretningsavtaler av ulike slag. Alt mens han forsøker å forstå hvem faren hans egentlig var.

Vallgrens forrige roman, Den vidunderlige kjærlighetens historie, fikk strålende mottakelse og ble oversatt til 25 språk. Han viser seg igjen som en begavet forteller. Kunzelmann & Kunzelmann er stor underholdning og treffende satire, om ekthet og falskhet, genialitet og selvbedrag, lovbrudd og opportunisme, og ikke minst om historiens makt over enkeltskjebner.

Nøkkelord: Prosa Roman