Natt´a der oppe, natt´a der nede

279,-

Natt’a der oppe, natt’a der nede er en novellesamling med et mangfold av ideer. Historiene er absurde, rørende og ikke minst veldig morsomme. Fellesnevneren er at de alle handler om å starte på nytt, eller i det minste å forsøke å starte på nytt, selv om situasjonen eller omgivelsene er absurd.

En natt kommer førstelinjekonsulent Ronald Brokk fra PERSONAL-etaten for å omplassere Flemming Gramm til en ny kropp. Han skal spectes. Ombord på et romskip på vei til Pluto sitter en mann og lider av kjærlighetssorg. Etter åtte år sammen i verdensrommet vil ikke lenger hans store kjærlighet ha noe mer med ham å gjøre. En skakkjørt mor finner nytt håp for sin mann og sine barn når de blir med i tv-programmet ”Renover Min Familie!”. Og hvordan er det egentlig, når man har kidnappet en syv år gammel jente, å oppdage, etter fire år, at ingen, heller ikke foreldrene hennes, leter lenger?

Anders Bortne (f. 1973) debuterte med romanen Et bra band i 2005. Om den skrev Inger Bentzrud i Dagbladet: ”Det er trøkk i denne debuten, så nå venter vi spent på albumet.” Natt’a der oppe, natt’a der nede er hans andre bok.

Nøkkelord: Prosa Noveller