Bokvennen 2/2010

Playboy og fotball i Bokvennen 2/2010 * Første litteraturtidsskrift med midtsidegutt

Bokvennen litterært magasin er ute med nytt nummer. I tillegg til store intervjuer med Tomas Espedal og nobelpriskandidat i litteratur, rumenske Mircea Cărtărescu, byr nummeret på en artikkel om Playboys litterære arv med artikkelforfatter Herman Willis som centerfold. Som Hugh Hefner skal ha pleid å si til sine midtsidepiker: “Uten dere hadde jeg vært utgiver av et litterært magasin”.

I anledning VM i fotball i Sør-Afrika presenteres en guide til sør-afrikansk litteratur samt andre fotballrelaterte saker for den som vil ha noe litterært å snakke om i pausene. Det er i litteraturen som i VM slett ikke sikkert det er de veletablerte favorittene som skaper de uforglemmelige øyeblikkene.

Andre godbiter denne gang er Elfriede Jelineks selvframstillinger og vinneren av Bokvennen forlags novellekonkurranse “Løsrivelse”, i samarbeid med Litteraturfestivalen på Lillehammer. Vinneren ble Andreas Engh Selands novelle Andre kjærlighet.

I Bokvennens faste Proust questionnaire er turen kommet til Dave Eggers, som bl.a. røper at han ønsker å bli kastet i en vulkan for å dø. Andre saker i nummeret: Historien bak “De fire store”, av Fredrik Wandrup Min første oversettelse, av Tom Lotherington Tegneserien Hildringstimen, av Bendik Kaltenborn

Andre kunder kjøpte også: