Årsol

329,-

Diktene i Årsol er knappe, og fokuserer på ordenes og tingenes konkrete eksistens, på kroppslige funksjoner, og nære mellommenneskelige relasjoner. Metoden er en nærgående, og effektiv bruk av ordene i nye konstellasjoner. Ja, diktene kanskje få tilværelsens grunnleggende bestanddeler til å fremstå i nytt, gåtefullt og vakkert lys.

Vemund Solheim Ådland, født 1974 i Oslo, bosatt i Bergen. Han har studert grafikk ved Kunsthøgskolen i Bergen og gått på Forfatterstudiet i Bø samt Skrivekunstakademiet i Hordaland. Vemund Solheim Ådland debuterte i 2003 med Sep pran ek.

 

«[Det er] et fininnstilt musikalsk gehør Ådland aktiverer. Måten han arbeider med lyd, klang og rytme på gjør poesien hans vakker på en nesten utenomspråklig måte. Man leser vel så mye med sansene og intuisjonen som med intellektet. […] Det er tydelig at Ådland holder på med en type ordfetisjering der han tillater seg å objektivere og tingliggjøre, øyensynlig uten store stengsler. Men dette rettferdiggjøres i en poetikk som går ut på å behandle alle ord som ord, å føre dem ut av vanen, tilbake til seg selv, til bokstavene, til lydene. Fra denne praksisen vokser det ådlandske språket, merkelig og elegant.» – Katrine Heiberg, Morgenbladet