Hvorfor ryster jeg

Hvorfor ryster jeg er en meditasjon over menneskekroppens sårbarhet, utsatthet og delaktighet i antropocæn. På bakgrunn av en felles reise til Vesuv i Italia utforskes en rekke historiske begivenheter, kollektive traumer og upersonlige syn. Gjennom ni kapitler og en strøm av bilder tatt med et 9mm sort/hvit filmkamera, fortelles en historie om en kropp som ikke vet i hvilken grad den tilhører verden. Naturkatastrofer og menneskeskapt virkelighet glir sammen og avløser hverandre. Spørsmål om re-generasjon, multi-generasjon og sammenhengskraft både frem og tilbake i tid; begivenheter, chok og hensyn, som transcenderer de enkelte liv?

Hvorfor ryster jeg er oppfølgeren til Mørkningen i den pågående triologien Metanoia.

Andreas Vermehren Holm (f. 1988) er en dansk forfatter, bosatt i København. Han er oversatt til norsk av Jørn H. Sværen med Alle tegn i samme natt, som er utgitt på H//O//F i 2019. Hans siste bok, Vågen og ingen, kom ut nå i år på Tredje september i København. Han er redaktør for tidsskriftet Ny Jord – Tidsskrift for naturkritik.

Sveinung Rudjord Unneland (f. 1981) er en norsk billedkunstner, bosatt i Bergen hvor han for tiden arbeider som stipendiat ved Kunstakademiet. Unneland sin siste utstilling «Spalter» ble presentert ved Trykkeriet nå i vinter. Han har tidligere vært aktuell med utstillinger ved blant annet LNM, Entrée, Hordaland Kunstsenter, Tag Team Studio og Kristiansand Kunsthall.

www.lordjimpublishing.com
www.ubatpress.no

www.sveinungrudjordunneland.com
www.andreasvermehrenholm.com

 

  Andreas Vermehren Holm og Sveinung Rudjord Unneland: Hvorfor ryster jeg
 • Forlag: Lord Jim Publishing
 • Utgivelsesår: 2019
 • Kategori: Poesi
 • Lagerstatus:
  Mange igjen
 • Antall sider: 96
 • ISBN: 9788293481324
 • Innbinding: Heftet

Andre kunder kjøpte også: